1997 – 2003

…Ήταν το 1997, όταν ο ιδρυτής του Ομίλου Νίκος Σαλγκάμης, οραματίστηκε μαζί με μία μικρή ομάδα φίλων του τένις, εμπνευσμένοι από ένα εγκαταλελειμμένο και ασφαλτοστρωμένο γήπεδο τένις, να ιδρύσουν τον Όμιλο Αντισφαίρισης Νίκαιας. Η συζήτηση έγινε πίστη και η πίστη σκοπός ζωής για τη μικρή αυτή παρέα, μολονότι οι πιθανότητες ανάπτυξης και εξάπλωσης της αντισφαίρισης στην τότε κοινότητα Νίκαιας ήταν πολύ μικρές, δεδομένης της έλλειψης υποδομών αλλά και της μικρής δημοφιλίας και μαζικότητας του αθλήματος.

Το όραμά του Νίκου Σαλγκάμη ήταν η μαζικοποίηση του αθλήματος με την παροχή συνολικής σωματικής, διανοητικής και συναισθηματικής υγείας στους αθλούμενους αλλά και η ανάπτυξη ενός “φυτωρίου νέων ταλέντων ” και η αγωνιστική του ανάδειξη. Σπάζοντας λοιπόν τα στερεότυπα και τις όποιες αμφιβολίες και πατώντας πάνω σε αυτό το όραμα,έκαναν την αντισφαίριση πόλο έλξης προσιτό και αγαπητό στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό.
Σε αυτές ακριβώς τις συμπαγείς βάσεις θεμελιώθηκε η φιλοσοφία και η δράση του Ομίλου και με δεδομένο ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί που κρατούν αναλλοίωτους τους συμβολισμούς και τα ιδεώδη, ο Ο.Α. Νίκαιας σχεδιάζει τη μελλοντική του πορεία. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας ιδρύθηκε το 1997 (αρ. αποφ. Πρωτοδικείου Λάρισας 479/1996 με αριθ. καταχώρησης 1977/1997). Με την υπ’ αριθμ 391/2000 Κ 331/2004, το καταστατικό του Σωματείου τροποποιήθηκε, όπως ισχύει σήμερα. Εκ του καταστατικού κύρια δραστηριότητα του συλλόγου είναι η ανάπτυξη της Αντισφαίρισης και δευτερευόντως άλλα αθλήματα ρακέτας, όπως μπάντμιντον, σκουός κλπ.

Share Facebooktwitteryoutubemail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.